Volg ons ook op::.. . .

Kunstlocatie Würth nodigt u graag uit om vanaf heden te komen kijken naar het kunstproject in samenwerking met het Koning Willem I College!

(12 september t/m 13 januari 2013)

Addendum

Begin september 2012 wordt de maquette van ‘De Regenboogspiraal’ vervangen door een kunstproject van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch in samenwerking met Kunstlocatie Würth.


Hundertwasser werd voor zijn kleurrijke oeuvre geïnspireerd door verschillende kunstenaars zoals Gustav Klimt en de Spaanse architect Antoni Gaudí.

Hundertwasser blijkt zelf ook een inspiratiebron te zijn voor velen. Studenten van de Academie voor Media, Art & Performance van het Koning Willem I College (KW1C) in ’s-Hertogenbosch bewerkten foto’s van het voormalig Groot Ziekengasthuis tot artist impressions van de gebouwen in een Hundertwasser-stijl.

In samenwerking met Kunstlocatie Würth transformeerden deze studenten tevens het hoofdkantoor van Würth Nederland B.V. in een Hundertwassergebouw.

Het gebruik van natuurlijke elementen, het grasdak, de ‘boomplicht’, met keramiek betegelde zuilen en de uivormige koepels zijn onmiskenbaar voor de stijl van Hundertwasser.

Dit kunstproject sluit hiermee naadloos aan bij een citaat van Hundertwasser:
’Ik droomde dat de schilderijen en ontwerpen, modellen voor iets groots zouden zijn’.

Hoofdkantoor
Würth Nederland B.V.
’s-Hertogenbosch
Fotografie:
andi Schmid,
fotodesigner Fotolevel
Beeldbewerking:
Nikki Zeebregts
KW1C


 

Met vriendelijke groet,

Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
T +31-73-6291552
@ brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
W www.wurth.nl/kunstlocatie