Workshop Ikebana bij Kunstlocatie Würth. Schrijf je nu in!                                                    Bekijk deze mail online


 
 

WORKSHOP IKEBANA

Juni 2017

Op 28 juni 2017 is het weer zover, en biedt Kunstlocatie Würth een Ikebana workshop aan, die aansluit bij de huidige tentoonstelling ‘Stille Dialoog – met kunstwerken uit de Verzameling Würth’.

Ikebana is de Japanse manier van bloemschikken. De oorsprong van ikebana ligt in het Shintoïsme en het Boeddhisme. In de tempels worden bloemen en takken geplaatst om uitdrukking te geven aan het respect voor de goden (Kami) en hun omgeving.

In Nederland zijn 4 ikebana-scholen actief. In het zuiden van Nederland beoefent men Sogetsu ikebana. Sogetsu is de modernste school en is opgericht door een beeldhouwer, wiens werk in musea over de hele wereld bekeken kan worden.
De Sogetsu school bestaat dit jaar 90 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste school ter wereld. Door traditie en hedendaagse vormgeving te combineren, spreekt het liefhebbers van moderne kunst aan.

In deze workshop werken we met metaal.
In ikebana wordt veelal met een ‘kenzan’ (loden bloemenprikker met koperen spijkertjes) in een schaal gewerkt. Als alternatief maken we een structuur bij een kleine vaas, waardoor de gebruikte bloem of tak extra houvast heeft.

Inbegrepen zijn: kleine vaas, metaaldraad, groenmateriaal, begeleiding met benodigd gereedschap en werkbeschrijving. U heeft na de workshop een mooie ikebana schikking, die u mee naar huis kunt nemen.

Interesse? Meld je dan nu aan via Brigitte.Hoppenbrouwers@wurth.nl.
Inschrijven kan tot en met vrijdag 23 juni.

Kosten per persoon bedragen:
€30.- inclusief alle materialen en koffie & thee.
Gelieve voorafgaand aan de workshop contant te betalen in de kunstshop, er is geen Pinautomaat aanwezig.

Workshop ikebana
Docent Mariëlle van Strijp
13.30 – 16.30 uur

Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
’s-Hertogenbosch

 
   
 


 
 
   


   
   
Facebook pagina van Kunstlocatie Würth.
Like nu onze facebook-pagina voor meer informatie over leuke activiteiten, acties en evenementen!
https://www.facebook.com/KunstlocatieWurth/

Met vriendelijke groet,

Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
T +31-73-6291552
W www.wurth.nl/kunstlocatie

U uitschrijven