's-Hertogenbosch 25-06-2013

Beste Kunstliefhebber,

Persbericht

Cultureel zomerfestival
Kinderen maken kennis met kunst 

Op 23 juli 2013 bundelen Het Noordbrabants Museum, het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en Kunstlocatie Würth hun krachten tijdens Het Cultureel Zomerfestival– Kinderen maken kennis met kunst.
Tijdens deze middag (13.30 – 15.30 uur) kunnen kinderen (t/m 12 jaar) gratis deelnemen aan diverse creatieve en interactieve workshops.

Waar anders het gehele jaar door de verschillende musea hun educatieve programma’s voor o.a. scholen op hun eigen locatie aanbieden, zullen tijdens dit feestelijke evenement de culturele aanbieders zich presenteren d.m.v. activiteiten bij Würth Nederland B.V. / Kunstlocatie Würth. Kinderen kunnen op deze manier op één locatie kennismaken met deze musea uit ’s-Hertogenbosch.

Uiteraard zijn tijdens deze middag ook andere belangstellenden van harte welkom!
 
Om een indruk te krijgen van het aantal deelnemers vragen wij u vóór 17 juli een bericht te sturen naar brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl (aanmelding niet verplicht). Gelieve het aantal kinderen te vermelden.

Inloop mogelijk tussen 13.30 – 15.30 uur. De workshops starten op verschillende tijdstippen.


Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen. Het leven in Romeins Brabant, werken van Vincent van Gogh, het verhaal van Brabant, moderne topstukken van Jan Sluijters en JCJ Vanderheyden: u ziet het allemaal op vierduizend vierkante meters expositieruimte, in de schitterend gerestaureerde Paleiszalen.

Naast de vaste collecties worden er ook wisselende tentoonstellingen getoond. Deze zomer presenteert het museum o.a. design van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk en een overzicht van 30 jaar Marc Mulders.

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch
presenteert en verzamelt moderne en hedendaagse beeldende kunst en design. Daarin excelleert het, met een unieke collectie, spraakmakende tentoonstellingen van eigenzinnige kunstenaars en innovatieve programma’s, gericht op een breed publiek bereik. De kern van de museale collectie wordt gevormd door moderne en eigentijdse sieraden en keramiek. Met werken van grootheden als Pablo Picasso en Alessandro Mendini, Nederlandse helden als Gijs Bakker en Hella Jongerius, maar ook veelbelovend jong en lokaal talent.

Het Noordbrabants Museum vormt samen met het Stedelijk Museum ’s‑Hertogenbosch een van de grootste culturele hotspots van Nederland. U vindt in dit nieuwe Museumkwartier in hartje Den Bosch een veelheid aan kunst, cultuurhistorisch erfgoed en design onder één dak.

Kunstlocatie Würth:
De verzameling Würth, welke ontstaan is in de 60-er jaren, concentreert zich op de kunst uit de 20e en 21e eeuw en bevat nu 15.000 schilderijen, beeldhouwwerken en grafische werken. Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, om kunst dichterbij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit, ook bij de eigen medewerkers, te creëren, liet Prof. Dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.

In Europa beschikt het concern over 15 musea en kunstdependances die gevestigd zijn in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Spanje, Italië, Frankrijk, België en Nederland. Alle tentoonstellingen zijn gebaseerd op werken uit de verzameling Würth en hiermee wordt een optimale, inspirerende uitwisseling tussen kunst en bedrijfsleven gefaciliteerd. Met de bouw in 2001-2002 van een nieuw bedrijfspand op het bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch werd ook in Nederland een inpandig museum gerealiseerd met een vloeroppervlak van meer dan 500 m².

Locatie:
Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch

 


ga Nieuws - ga Rondleidingen - ga Educatie - ga Kinderateliers - ga Evenementen - ga Facebook

Met vriendelijke groet,

Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
T +31-73-6291552
@ brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
W www.wurth.nl/kunstlocatie

U uitschrijven