Op reis langs kunst en cultuur in RadSüden en WanderSüden Baden-Württemberg

Beste kunstliefhebber,

Wij nemen u graag mee op reis naar bijzondere kunstschatten van de Würth-Groep in de deelstaat Baden-Württemberg in Duitsland. Deze kunstschatten bevinden zich in een indrukwekkende omgeving, die zich niet alleen leent voor kunstbezoek maar ook zeer geschikt is voor fiets- en ook wandeltochten - vandaar ook de naam ‘RadSüden’ en ‘WanderSüden’.

Kocher-Jagst-Radweg langs kunst en cultuur
Tussen Neckartal, Hohenlohe en Schwäbisch Alb ligt een prachtig landschap, dat bijzonder geschikt is voor lange fietstochten. De 338 km lange Kocher-Jagst-Radweg vormt de perfecte leidraad voor een culturele tocht door RadSüden. De route is omzoomd door vele burchten, kastelen en kloosters met openluchttheaters en musea: perfect voor een tussenstop. Maar natuurlijk kunnen er ook delen van de route worden afgelegd.

Kulturwanderweg Jagst
De Kulturwanderweg langs de Jagst is de wandelversie van de Kocher-Jagst-Radweg. De wandelroute loopt door een glooiend landschap met prachtige uitzichten over het lieflijke dal, maar ook door dorpen en langs kastelen en kapellen. U kunt zelf bepalen in welke richting u de 105 km lange tocht loopt. U snuift de cultuur op van kerken en kapellen uit de romantiek tot aan het neoclassicisme. Het landschapsbeeld langs de Jagst wordt bepaald door wijn- en akkerbouw. Op het gebied van geschiedenis en cultuur kunt u uw hart ophalen. Ook bestaat de mogelijkheid tot originele tochten (zoals een bedevaartstocht te paard) of een zogenaamde ‘Ku(h)tur’, met veel viervoeters zoals schapen, geiten en zeboes.  
De culturele hoogtepunten langs de route:

Museum für Zeitgenössische Kunst in Künzelsau
In Künzelsau kunt u Museum Würth, een museum voor moderne kunst, bezoeken. Hier vindt tot november de kleurrijke tentoonstelling ‘Philipp Bauknecht 1884 – 1933 ‘Het berglandschap van Davos in het Expressionisme’ plaats. Krachtige kleuren en een ongedwongen compositie kenmerken het werk van schilder Philipp Bauknecht, wiens leven en werk nauw met het Oostenrijkse luchtkuuroord Davos is verbonden. Hier vindt u meer informatie over Museum Würth.

Kunsthalle Würth en Johanniterkirche in Schwäbisch Hall
In Schwäbisch Hall kunt u een kijkje nemen in twee schitterende musea. De Kunsthalle Würth toont wisseltentoonstellingen met kunst van internationale betekenis. Tot mei 2015 is de Nationalgalerie der Staatlichen Museen uit Berlijn te gast met de tentoonstelling ‘Moderne Zeiten’ (Moderne Tijden). U leest er hier meer over.

Een ander cultureel hoogtepunt is de Johanniterkirche, die in november 2008 haar deuren opende als museum voor laatmiddeleeuwse en vroegmoderne kunst. U kunt hier de oude meesters en de beroemde ‘Schutzmantelmadonna’ van Hans Holbein de Jonge bewonderen. Meer informatie over de Johanniterkirche vindt u hier.

Skulpturenradweg
Wie graag nog meer kunst wil zien, kan de Skulpturenradweg vanaf klooster Schöntal door het Jagsttal volgen. Deze 77 km lange fietsroute loopt door een indrukwekkend landschap en langs diverse toeristische bezienswaardigheden in de regio – een ware belevenis voor kunst- en natuurliefhebbers. Grote trekpleister zijn de in totaal 18 sculpturen, door kunstenaars gemaakt, die zich langs de route bevinden. Hier vindt u meer informatie over de Skulpturenradweg.

Gratis Panoramakaart
Alvast uw route plannen? De nieuwe Panoramakaarten voor fietsers en wandelaars geeft naast een routeoverzicht ook informatie over fietsvriendelijke accommodaties en service- en verhuurstations voor e- bikes. De Panoramakaart is gratis verkrijgbaar via info@hohenlohe.de.  

Relaxen in hotels van de Würth Groep
In de omgeving zijn diverse aantrekkelijke horeca-gelegenheden te vinden waar u lekker kunt eten en uitrusten na een inspannende fietstocht.

In het idyllische Jagsttal ontvangt het Romantik Hotel Altes Amtshaus (www.altesamtshaus.de) met zijn uitstekende keuken u graag.

Het Sudhaus (www.sudhaus-sha.de) in Schwäbisch Hall, direct naast de Kunsthalle, biedt een schitterend uitzicht over het oude centrum van de vakwerkstad en zelfgebrouwen bier.
In Künzelsau kunt u tot rust komen in hotel-restaurant Anne-Sophie (www.hotel-anne-sophie.de) in het centrum van de stad.

Ook het hooggelegen Panoramahotel Waldenburg (www.panoramahotel-waldenburg.de) met zijn indrukwekkende uitzicht over het Hohenloher landschap is een aanrader.
In het Wald & Schlosshotel Friedrichsruhe (www.schlosshotel-friedrichsruhe.de) geniet u met al uw zintuigen. In de meermaals bekroonde sauna kunt u lekker ontspannen en genieten van culinaire lekkernijen.

Facebook
Word fan van onze Facebookpagina. Hier vindt u diverse tips en kunt u regelmatig leuke prijzen winnen: www.facebook.com/ActieveVakantieInBadenWuerttemberg

Meer informatie over de regio:
www.fietsen-zuiden.nl
www.wandel-zuiden.nl
www.facebook.com/ActieveVakantieInBadenWuerttemberg

Wandelen in Duitslandga Nieuws - ga Rondleidingen - ga Educatie - ga Kinderateliers - ga Evenementen - ga Facebook

Met vriendelijke groet,

Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
T +31-73-6291552
W www.wurth.nl/kunstlocatie

U uitschrijven