Cijfers en Feiten

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Würth-Groep, een internationale handelsonderneming op het gebied van de bevestigings- en montagetechniek.

De opbouw van de Würth-Groep is het levenswerk van Professor Dr. h.c. mult. Reinhold Würth. Binnen 63 jaar ontwikkelde Reinhold Würth uit een klein familiebedrijf een internationaal handelsconcern met meer dan 400 ondernemingen in 80 landen. Heden ten dage is Würth marktleider op het gebied van de bevestigings- en montagetechniek en levert meer dan 100.000 producten aan ca. 3 miljoen klanten.

Würth Nederland B.V. werd op 1 maart 1962 opgericht en was de eerste buitenlandse vestiging van de Würth-Groep. Inmiddels heeft Würth Nederland B.V. meer dan 500 medewerkers in dienst. Een buitendienstorganisatie van meer dan 300 gespecialiseerde medewerkers houdt contact met alle klanten.

34.000 klanten in Nederland vertrouwen op de kwaliteit en de service van Würth. Tot de klantenkring van Würth behoren hout- en metaalverwerkende bedrijven, de bouw- en installatiebranche, de automotive-branche, de transportsector en vele andere takken van nijverheid en industrie.

Afgestemd op de werkzaamheden van klanten in de diverse branches levert Würth Nederland B.V. meer dan 100.000 verschillende producten, waarvan er 20.000 uit voorraad leverbaar zijn. Tot het leveringsprogramma behoren bevestigingsmaterialen, ankers en pluggen, onderhouds-, lijm- en kitproducten, elektrische-, perslucht- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkkleding, werkplaatsuitrusting en opbergsystemen, meubel- en bouwbeslag.

Om dicht bij de klant te staan beschikt Würth Nederland B.V. over de Würth Shops. Klik hier voor een overzicht van onze shops en de routebeschrijving.

Circa 98% van alle bestellingen wordt binnen 24 uur uit voorraad geleverd. Geautomatiseerde dataverwerking en een uitgekiende logistiek spelen hierbij een belangrijke rol. Om de tevredenheid van alle klanten te waarborgen helpt het Würth kwaliteitsmanagement om alle bedrijfsprocessen binnen de onderneming nog sneller, exacter, milieuvriendelijker en kostenbesparender te verwerken. Hierbij voldoet Würth aan ISO 9001:2008.