Würth Nederland B.V.

Ondernemingsportret Würth Nederland B.V.

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Duitse Würth-Groep. De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, de internationale handel in montage- en bevestigingsmateriaal, wereldwijd marktleider.Een belangrijk deel van het succes van Würth is toe te schrijven aan de Nederlandse dochteronderneming in ’s-Hertogenbosch, de eerste buitenlandse vestiging van de Würth-Groep.

100.000 producten
Vandaag is Würth Nederland B.V., met ruim 34.000 klanten en 100.000 producten, waarvan 20.000 producten in Nederland direct uit voorraad leverbaar zijn, één van de toonaangevende handelsondernemingen voor bevestigings- en montagematerialen in Nederland. Würth levert aan hout- en metaalverwerkende bedrijven, de bouw- en installatiebranche, de automotivebranche, de transport-sector en vele andere taken van nijverheid en industrie..

Tot het leveringsprogramma behoren bevestigingsmaterialen, ankers en pluggen, onderhouds-, lijm- en kitproducten, elektrische-, perslucht- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, verspanende gereedschappen, werkplaatsuitrusting, opbergsystemen, meubel- en bouwbeslag.

Nieuwe huisvesting
Door die constante groei liet Würth Nederland B.V. in 2002 een nieuw hoofdkantoor en een modern logistiek centrum bouwen op het bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch.

Voor de opslag van producten en goederen staan in het distributiecentrum 11.000 palletplaatsen en 70.000 plaatsen voor opslagdozen ter beschikking. Daarnaast biedt het DC ruimte voor 300 langgoed plaatsen en 1.500 overmaat plaatsen. Gemiddeld worden er dagelijks 1.800 zendingen verwerkt en aan klanten in Nederland verstuurd. Met een servicegraad van meer dan 98% worden alle bestellingen binnen 24 uur uit voorraad geleverd.

Würth Shops
Als extra service voor alle klanten beschikt Würth Nederland over zogenaamde “Shops”. De Würth Shop is een verkoopformule die Würth speciaal voor haar klanten heeft ontwikkeld en vanaf 2006 landelijk introduceerde. Het zelfbedieningsconcept biedt de klant de mogelijkheid de producten die hij snel nodig heeft direct en efficiënt uit voorraad te kopen. Iedere Shop beschikt over een assortiment van 4.000 producten.

Kunst en cultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur
Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, en om kunst dichter bij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit ook bij eigen medewerkers te creëren, liet professor Dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.

Reinhold Würth: “Ik ben er vast van overtuigd dat een levendige en kritische omgang met kunst leidt tot de juiste interpretatie van de bedrijfscultuur bij Würth."

In de zestiger jaren van de vorige eeuw begon Reinhold Würth met het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst wat uiteindelijk leidde tot één van de grootste en belangrijkste bedrijfsverzamelingen van Europa. Tegenwoordig omvat de verzameling Würth 17.000 kunstwerken waaronder schilderijen, sculpturen en grafiek. De werken worden tentoongesteld in eigen musea en wereldwijd beschikt het concern inmiddels over 15 Würth kunstmusea.

Met de opening van het kunstmuseum “Kunstlocatie Würth” in 2002 in het nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in ’s-Hertogenbosch, is een begin gemaakt met de integratie van kunst en cultuur bij Würth Nederland B.V. Kunstlocatie Würth is 6 dagen per week geopend en is gratis toegankelijk voor het in kunst geïnteresseerde publiek.

Sponsoring vakmanschap en beroepsonderwijs
Vanaf 2010 sponsort Würth Nederland B.V. het team Skills Netherlands. Stichting Skills Netherlands behartigt en organiseert de deelname van Team Nederland tijdens de EuroSkills en WorldSkills en promoot het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs.

De Würth-Groep

De Würth-Groep, met de hoofdzetel in het Baden-Württembergse Künzelsau, heeft zich sinds de oprichting in 1945 ontwikkeld van een tweemanszaak tot wereldwijd grootste handelsonderneming op het gebied van de montage- en bevestigings-techniek.

Het leveringsprogramma van de kernactiviteit van de Würth-Groep omvat meer dan 100.000 producten: van schroeven, schroeventoebehoren, pluggen en gereedschappen tot aan chemisch-technische producten. Naast dit basisassortiment horen ook persoonlijke beschermingsmiddelen, producten voor de bouw en DHZ-markten, elektro-installatiematerialen, elektronische bouwdelen (bijv. printplaten), fotovoltaïsche zonnepanelen alsook financiële dienstverlening tot het leveringsprogramma van de Würth-Groep.

In 2014 behaalde de Würth-Groep bij de jaarafsluiting een omzet 10,13 miljard euro. Zij heeft globaal 400 dochterondernemingen in 80 landen en biedt werk aan meer dan 67.000 mensen, waarvan er meer dan 30.000 werkzaam zijn als verkoper in de buitendienst.