Persbericht Würth-Groep

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Duitse Würth-Groep. De hoofdzetel is gevestigd in Künzelsau, Baden Württemberg. De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, de internationale handel in montage- en bevestigingsmateriaal, wereldwijd marktleider. Zij heeft globaal 400 dochterondernemingen in 80 landen en biedt werk aan meer dan 65.000 mensen. De totale omzet van de Würth-Groep bedroeg in 2012 9,98 miljard euro.

Het leveringsprogramma van de kernactiviteit van de Würth-Groep, de Würth Line, omvat meer dan 100.000 producten variërend van schroeven, schroeventoebehoren, pluggen, gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen tot onderhouds-, lijm- en kitproducten.

De Allied Companies opereren in aanverwante marktsegmenten die grenzen aan de segmenten van de Würth Line Companies of opereren als gediversifieerde bedrijven binnen de Würth-Groep. Hiertoe behoren naast de productie- en handelsondernemingen onder andere dienstverlenende bedrijven in de logistiek, hotels en gastronomiebedrijven maar ook een Juniorenfirma.

Naast het basisassortiment distribueren de Allied Companies van de Würth-Groep sinds jaren een assortiment aan producten en diensten zoals o.a. producten aan bouw- en DHZ-markten, elektro-installatiematerialen, elektronische bouwdelen (bijv. printplaten) en fotovoltaïsche zonnepanelen. Maar ook op gebieden als financiële dienstverlening en gastronomie (hotels) is Würth actief.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.wuerth.com