NIEUWSBRIEF KUNSTLOCATIE WURTH

Januari 2017

Allereerst wensen wij u een heel goed 2017 en verwelkomen wij u graag weer in Kunstlocatie Würth!

Lezing ‘Outsider Art & de mainstream’

Op donderdag 19 januari 2017 geeft kunsthistorica Kati Wieg i.s.m. Het Liliane Fonds een lezing over Outsider Art bij Kunstlocatie Würth in ’s-Hertogenbosch. In de lezing licht ze toe hoe Outsider Art zich verhoudt tot de gevestigde kunstwereld.

De makers van Outsider Art vertegenwoordigen een schat aan talent en ze verdienen een groter publiek. Er is een duidelijke parallel met de situatie van kinderen met een handicap: ook hun talent wordt in hun omgeving dikwijls niet onderkend, omdat ze ‘anders’ zijn.

Outsider Art
Outsider Art is een verzamelbegrip voor het werk van kunstenaars die zich buiten het gevestigde kunstcircuit hebben ontwikkeld. Achter elk van hen gaat een bijzonder verhaal schuil, zoals dat ook geldt voor kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld.

Ook zij zijn buitenstaanders die er in hun omgeving niet helemaal bij horen. Het is hoog tijd voor inclusie: Outsider Art moet worden gezien als een volwaardig onderdeel van de kunstwereld, kinderen met een handicap moeten, overal ter wereld, volop kunnen meedoen in de maatschappij.

Lezing
De lezing vindt plaats op donderdag 19 januari bij Kunstlocatie Würth, Het Sterrenbeeld 35, 5215 MK ’s-Hertogenbosch.

Programma
17.30 – 18.00 uur            Ontvangst
18.00 – 18.15 uur            Welkom en inleiding door Würth Nederland en het Liliane Fonds
18.15 – 19.00 uur            Lezing drs. Kati Wieg
19.00 – 20.00 uur            Mogelijkheid om de tentoonstelling ‘Waanzin en werkelijkheid’ te bezoeken. Er wordt afgesloten met een borrel

Kunstlocatie Würth
Voor Würth Nederland B.V. is maatschappelijk cultureel ondernemen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Kunstlocatie Würth biedt een toegankelijk podium aan kunst om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

De tentoonstelling ‘Waazin en werkelijkheid’ is tot en met 29 januari 2017 te bezoeken en is niet gerelateerd aan het onderwerp Outsider Art, maar aan Jheronimus Bosch. Kunstlocatie Würth is iedere dag (behalve op zaterdagen) geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

 

 

 
   

 

Met vriendelijke groet,

Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
T +31-73-6291552
W www.wurth.nl/kunstlocatie