NIEUWSBRIEF KUNSTLOCATIE WÜRTH

Maart 2017


Kunstlocatie Würth opent nieuwe tentoonstelling


 ’s-Hertogenbosch. Op zondag 19 februari 2017 vond in Kunstlocatie Würth de opening plaats van de nieuwe tentoonstelling ʼStille Dialoog – met kunstwerken uit de Verzameling Würthʼ. Er worden ca. 40 stillevens getoond waarvan verschillende kunstwerken bestaan uit meerdere objecten.

Als u alleen denkt aan vazen met bloemen en tafels gedekt met pronkstukken, zult u worden verrast! Het stilleven heeft door de jaren heen een ware transformatie doorgemaakt waarin de dialoog tussen de objecten en de kunstenaar in het kunstwerk aanwezig is. Er zijn kunstwerken te  zien van o.a. Buffet, Christo, Jacobsen, Lüpertz …en vele andere.

De ondersteuning en sociale integratie van mensen met een beperking is verwikkeld in de bedrijfscultuur van Würth.
De opening werd georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Kentalis, specialist op het gebied van onderzoek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in horen of communiceren. De speeches en de rondleiding bij de opening werden toegankelijk gemaakt voor dove en zeer slechthorende mensen door de aanwezigheid van Sebastiaan Boogaard, bekend als gebarentolk van programma’s zoals Het Klokhuis en NOS Jeugdjournaal.

Op aanvraag worden er ook rondleidingen aangeboden met een gebarentolk in Kunstlocatie Würth.

Tweede tentoonstelling in Kunstlocatie Würth

Schroeven en bouten van Würth worden kunstwerk
(te zien t/m september 2017)

Parallel aan de hoofdtentoonstelling – met kunstwerken uit de Verzameling Würth – biedt Kunstlocatie Würth haar bezoekers regelmatig wisselende kleine exposities in de hoofdentree van Würth Nederland B.V.

Deze keer tonen we 7 grote objecten van Paul van Amelsvoort. Met zijn kunstwerken, gemaakt van schroeven en bouten, wordt er een verbinding gelegd tussen de core business van Würth en de rol die kunst & cultuur speelt in de bedrijfscultuur.


Logo Paul van Amelsvoort

Paul van Amelsvoort
(1951)
De opleiding aan de LTS, werktuigbouwkunde, was de aanleiding dat Van Amelsvoort een grote interesse ontwikkelde voor lassen en lastechnieken.

Hij is een autodidact.  Hij is zich sinds 2012 gaan richten, naast het werken met restanten van metaal,  op bevestigingsmaterialen zoals moeren en revetten. De diversiteit aan werkmaterialen inspireren hem tot de dag van vandaag tot nieuwe experimenten en het maken van steeds andere kunstobjecten.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van zondag tot en met vrijdag, van 11.00 – 17.00 uur. Het Sterrenbeeld 35 in ’s-Hertogenbosch. Voor meer (algemene) informatie en het gratis educatieprogramma voor scholen en Speciaal Onderwijs

 

 
   
 


 


Volgt u Kunstlocatie Würth al op facebook?
Op onze Facebookpagina blijft u op de hoogte
van de nieuwste evenementen en workshops.

Ook horen we graag uw mening en vinden wij
het leuk als u incheckt bij de Kunstlocatie!Met vriendelijke groet,

Kunstlocatie Würth
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK ’s-Hertogenbosch
T +31-73-6291552
W www.wurth.nl/kunstlocatie